ثبت شرکت خدماتی یکی دیگر از شرکتهایی میباشد که شما میتوانید برای آن اقدام کنید.
هدف از ثبت شرکت خدماتی با ثبت شرکتهای دیگر متفاوت میباشد. هدف شرکتهایی مانند سهامی عام و سهامی خاص به دست آوردن سود دهی بالا میباشد ولی در صورتی که هدف اصلی ثبت شرکت خدماتی این است که وضع اقتصادی و رفاه شرکاء را بهبود بخشد.
شما میتوانید با ثبت شرکت خدماتی نیازمندیهای افرادی را که توانایی مالی ندارند رفع نمایید و در زمانی که وضع اقتصادی آشفته میشود با امکانات رفاهی که محیا میکنید تا حدودی این وضعیت را بهبود ببخشید.
البته باید بدانید که در ثبت شرکت خدماتی هدف مالی هم دنبال میشود ولی آن را به عنوان هدف فرعی میشناسند، چرا که هدف اصلی این شرکت رفع نیازهای اقشار کم درآمد مملکت میباشد.
شرکتهایی مانند تعاونی کشاورزی بذر و سموم مرغوبی را برای کشاورزانی که توانایی مالی ندارند که آنها را خریداری نمایند تهیه میکند. و یا شرکتهای تعاونی وجود دارد که به اقشار کم درآمد وام میدهد تا مسکن خریداری نمایند و نیازهای خود را رفع نمایند.
قبل از اینکه مراحل ثبت شرکت خدماتی را بیان کنیم معنی این شرکت را توضیح میدهیم.
ثبت شرکت خدماتی چیست؟
همانطوری که از نام این شرکت پیداست خدمات دهی خوبی را به مردم کم درآمد ارائه میدهد که دیگر شرکتها این اقدامات را انجام نمیدهند و در اصل هدف اصلی این شرکت خدمات دهی به افرادی میباشد که توانایی مالی ندارند.
ثبت شرکت خدماتی به منظور بهبود شرایط این افراد با رعایتهای قانونی که به خود این شرکت مربوط میباشد انجام میشود.
اشخاصی که میتوانند در این شرکت عضویت یابند فقط اشخاص حقیقی هستند. اشخاص حقیقی به این منظور است که آنها نباید هیچ گونه ارتباطی با حکومت داشته باشند و خود به تنهایی این شرکت را تاسیس کنند.
یکی از نکاتی که در این شرکت وجود دارد این است که فردی که سرمایهای را در این شرکت گذاشته است میتواند رای دهد و بستگی به این ندارد که میزان سرمایه او کم و یا زیاد است بلکه هر مقداری که سرمایه در شرکت گذاشته باشد حق رای را دارد.
مراحل ثبت شرکت خدماتی
همانطوری که بیان نمودیم برای ثبت شرکت خدماتی باید مراحلی طی شود که در ادامه این مراحل را بیان میکنیم.
تشکیل هیات موسس
هر تعاونی را که میخواهید تاسیس کنید باید در ابتدا هیاتی با نام هیات موسس در آن تشکیل دهید.
در مورد این که تعداد اعضای هیات باید چند نفر باشد اطلاعاتی وجود ندارد ولی به طور کلی از سه نفر نباید کمتر باشد. اعضای هیات باید به طور کامل با قوانین و مقررات شرکت آشنایی داشته باشند و اگر نیاز باشد باید در کلاس یک روزه آموزشی ثبت شرکت خدماتی شرکت کنند.
هریک از اعضای هیات باید مدارک زیر را به اداره مربوطه تحویل دهند.
- مدارک تحصیلی و فتوکپی شناسنامه
- فتوکپی گواهی پایان خدمت و یا معافیت از خدمت
- ارائه نمودن گواهی عدم سوء پیشینه
البته برخی از کارکنان دولت که رسمی و پیمانی هستند، اگر حکم کارگزینی خود را ارائه دهند دیگری نیازی نیست دو مورد آخر را تحویل اداره تعاون دهند.
تهیه طرح توجیهی
هیات موسس باید طرحی را به عنوان طرح پیشنهادی و یا طرح توجیهی تهیه کنند و ارائه دهند. این طرح باید دارای ویژگیهایی شامل عناوین زیر باشد.
- هدفها و برنامههایی که در برنامه مصوب دولت وجود دارد باید با هدفهایی که در مورد تشکیل تعاونی شکل میگیرد تناسب داشته باشد.
- باید تعداد و مشخصات داوطلبان و همچنین سوابق و مهارتهای آنان در رشتههایی که فعالیت میکنند هماهنگ باشد.
- مبلغی که برای پرداخت سهام واریز میشود نباید کمتر از یک سوم قیمت هر سهم باشد.
- نحوه سرمایه گذاری و مشارکتی که بین دستگاههای دولتی و عمومی برقرار میشود باید با یکدیگر بسیار هماهنگ باشد.
درخواست معاونت تشکیل تعاونی
هیات موسس باید فرم درخواستی را که اداره تعاون و یا اداره کل تهیه کرده است را تکمیل کند و طرح پیشنهادی خود را به این فرم ضمیمه سازد.
بعد از اینکه خود را معرفی کرد از اداره تعاون خواستار این موضوع باشد که با تشکیل تعاونی آنها موافقت کنند.
اقدامات وزارت تعاون
وزارت تعاون بعد از اینکه درخواست هیات موسس و مدارک مورد نیاز را دریافت کند آن مدارک را مورد بررسی قرار میدهد و در صورتی که تمامی مدارک آنها مورد تایید قرار بگیرد و درخواست آنها را بپذیرند، موافقتنامه تشکیل ثبت شرکت خدماتی را صادر میکند.
بعد از اینکه با تشکیل شرکت آنها موافقت شود فرمهای مورد نیاز را به آنها تحویل میدهند تا آنها را تکمیل نموده و تحویل دهند.
اقدامات هیات موسس پس از دریافت موافقتنامه
بعد از این که هیات موسس موافقتنامه را دریافت کند باید ظرف دو ماه برای تشکیل و ثبت شرکت خدماتی خود اقدام نماید. این اقدامات به شرح زیر است.
- دریافت نمودن مجوز فعالیت در موضوع طرح توجیهی که باید از مراجع ذیربط دریافت شود و در صورتی که نیاز باشد باید آن را به نام اعضای هیات موسس ثبت کنند.
- اساسنامه شرکت را باید تکمیل و تدوین نمایند و آن را به اولین مجمع عمومی عادی تحویل دهند.
- باید برای تعاونی که در حال تاسیس است حسابی افتتاح شود و سهامداران باید مبلغ خود را به این حساب واریز کنند.
- میتوانند از افرادی که واجد شرایط هستند جهت عضویت دعوت کنند.
- باید از کارشناسان رسمی دادگستری جهت ارزیابی دعوت به عمل آید.
- آگهی دعوت اولین مجمع عمومی باید انتشار یابد.
- داوطلبان نامزدی باید برای عضویت در هیات مدیره ثبت نام کنند.
- اوراقی که مخصوص خرید سهام است را باید تنظیم و تهیه نمود تا داوطلبانی که میخواهند عضو شرکت شوند آن را تکمیل و امضاء کنند.