ثبت شعبه شرکت: شرکتها بر اساس تجویز اساسنامهای که دارند میتوانند برای ثبت شعبه و یا شعبات مختلف در سراسر ایران اقدام کنند، چرا که بسیاری از شرکتها مایل هستند شعبات زیادی را به تاسیس برسانند.
ثبت شعبه شرکت اگر در همان زمان که شرکت تاسیس میشود انجام شود در اساسنامه شرکت قید میشود. اگر بعد از ثبت شرکت تجاری ثبت شعبه شرکت به انجام برسد در اساسنامه قید میشود و در واقع اساسنامه تغییر میکند.
اگر ثبت شعبه شرکت بعد از ثبت شرکت انجام شود باید اساسنامهای را که در حال تغییر است را به مجمع عمومی فوق العاده برسانید تا این مجمع آن را به تصویب برساند. بعد از آن این مجمع ثبت شعبه را به مرجع ثبت شرکتها اعلام میکند و شما میتوانید بعد از آن ثبت شعبه شرکت خود را به اطلاع عموم برسانید.
در برخی از موارد ممکن است که در اساسنامه شرکت قید شود که هیات مدیره میتوانند ثبت شعبه خود را در شعبات گوناگون انجام دهند.
مرکز اصلی شرکتها در اساسنامه مشخص میشود و این مرکز محل استقرار دفتر مرکزی شرکتها و همچنین محل استقرار و اداره بازرسان و مدیران میباشد.
به عبارت دیگر باید بدانید که اقامتگاه قانونی شرکت آدرس رسمی و به عنوان مرکز اصلی آن شرکت به شمار میرود. اگر شرکت ثبت شعبه خود را در شعبات مختلفی انجام داده باشد باید هریک از این شعبات تعهدات خود را در دادگاه رسمی اعلام دارند.
مدارک ثبت شعبه شرکت
همانطوری که بیان کردیم هر شرکتی میتواند بعد از اینکه شرکت خود را تاسیس کرد برای ثبت شعبه شرکت خود اقدام نماید. ولی برای اینکه ثبت شعبه خود را با موفقیت انجام دهد باید مدارک مورد نیاز را به مرجع ثبت شرکتها تحویل دهد، این مدارک را به طور کامل در ادامه بیان میکنیم.
- صورتجلسهای که در مجمع عمومی فوقالعاده به امضای هیات مدیره رسیده است باید ارائه شود. یکی از نکاتی که در مورد این صورتجلسه بسیار مهم میباشد این است که حتما باید اصل این صورتجلسه را تحویل دهید و همچنین ارائه آن بسیار ضروری میباشد.
- لیست افرادی که در مجمع حضور داشتهاند باید ارائه شود.
- اگر کسانی که سهامداران شرکت میباشند از جمله افرادی باشند که حقوقی هستند، باید برگ نمایندگی خود را به اداره ثبت تحویل دهند.
- اگر در مجمعی که تشکیل میشود تمامی سهامداران حضور داشته باشند باید اصل آگهی دعوت آنها ارائه شود.
- مجوزی که از مراجع ذیصلاح دریافت شده است در صورتی که نیاز باشد باید ارائه شود.
صورتجلسه ثبت شعبه شرکت
بسمه تعالی :
نام موسسه :………..
شماره ثبت موسسه مربوطه : ……………..
سرمایهای که در موسسه ثبت شده : …………………….
شناسه ملی شرکت : …………………..
مجمع عمومی فوق العاده موسسه مربوطه ……… ثبت شده میباشد به شماره …….. در مورخ ……… با حضور کلیه شرکاء/ اکثریت در محلی قانونی تشکیل شده است.
- آقای/ خانم ……………. دارای مبلغ ……….ریال سهم شرکت
- آقای/ خانم ………….. دارای مبلغ ……….. ریال سهم شرکت
- آقای/ خانم ………….. دارای مبلغ ……….. ریال سهم شرکت
دستور جلسه شرکت: تاسیس نمودن شرکت در شهرستان……..
موضوع جلسه: تاسیس ثبت شعبه در شهرستان……………….
آقای/ خانم ……. دارای شماره ملی …………………. فرزند …………..متولد سال ……………. به شماره شناسنامه ……………. به عنوان مدیر شعبه تعیین میشود و آدرس شعبهای که به ثبت میرسد عبارت است از …………… خیابان ………… کوچه ………………… پلاک …………… کد پستی ……………………….
به آقای/ خانم ………… وکالت داده میشود که با مراجعه به اداره ثبت شرکتها برای ثبت شعبه شرکت اقدام نمایند.
امضاء کلیه شرکاء:
نکات ثبت شعبه شرکت
- باید صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده که به امضای هیات مدیره رسیده است ارائه شود، دقت کنید که باید اصل این صورتجلسه را ارائه دهید و تحویل آن به اداره ثبت شعبات بسیار ضروری میباشد.
- برگه تمامی صورتجلساتی که انجام شده است باید بر روی سربرگ وصل شود به اداره پست تحویل دهید تا پس از سه روز به اداره ثبت شعبات برسد. دقت داشته باشید که تمامی اشخاص حقیقی باید این برگه را امضاء کنند.
- گاهی اوقات امکان دارد مجمع مزبور دو نوبتی باشد و در این صورت باید صورتجلسه منفی نوبت اول را ارائه دهید و سپس اصل آگهی دعوت نوبت دو را هم تحویل دهید.
- همانطوری که بیان کردیم ثبت شعبه شرکت هم باید مانند شرکت اصلی در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد و بعد از آن در روزنامه آگهی شود، تا از این طریق بتواند فعالیتهای قانونی خود را شروع کند در غیر اینصورت شرکت نمیتواند فعالیتهای خود را شروع کند و اجازهای برای ثبت شعبه شرکت ندارد.
- برای اینکه فعالیتهای شرکت به صورت قانونی باشد باید یک نسخه از صورتجلسه اساسنامه و انتقالی و همچنین تقاضانامه و فتوکپی شناسنامه را که متعلق به مدیر شعبه میباشد را به اداره ثبت شعبه در شهرستان تحویل دهند، یعنی در اصل باید این مدارک را به اداره ثبت شرکتها در همان شهرستانی که قصد دارند شعبهای را در آنجا تاسیس کنند ارسال نمایند. بعد از اینکه اداره ثبت شرکتها در شهرستان مدارک ارسالی شما را مورد بررسی قرار دهد آنها را در صورت تکمیل بودن تایید میکند و از شما میخواهد که به صورت حضوری به اداره ثبت شرکتها در آن شهرستان مراجعه کنید تا اقدامات لازم را برای ثبت شعبه شرکت خود در آن شهرستان را انجام دهید.
- بعد از اینکه به طور کامل مدارک شما مورد پذیرش قرار گیرد مسئول اداره ثبت شرکتها با ثبت شعبه شرکت شما موافقت میکند. شما میتوانید بعد از پذیرش مدارک خود هرگونه فعالیت قانونی خود را در شعبههایی که در شهرستان های ایران تاسیس کردهاید را انجام دهید و بعد از آن حتی میتوانید تعداد شعبات خود را در داخل کشور بیشتر کنید.