ثبت بین المللی : درباره ثبت بین المللی برند و شرکت چه میدانید؟
آیا تاکنون چیزی در این باره شنیدهاید؟
یکی از پیش نیازهای پیشرفت در دنیای امروز ورود به بازارهای جهانی است. حمایت از اختراعات، برندها و شرکتها به صورت بین المللی نقطه قوتی برای صاحبین آنها است.
در سراسر جهان همواره افراد برای پیشی گرفتن از رقبا و مورد توجه قرار گرفتن در تمام دنیا به دنبال ثبت بین المللی هستند تا شناخته شوند.
در گذشته دستاوردهای افراد زیاد در سطح بین المللی مورد توجه قرار نمیگرفت و باعث میشد که به برند یا محصول خسارت زیادی وارد شود و یا حتی در دیگر کشورها نمونه مشابه آن ساخته میشد.
در زیر قصد داریم بیشتر با ثبت بین المللی و مزایای آن آشنا شویم.
ثبت بین المللی چیست؟
یکی از راههای حمایت از برندها، شرکت و حتی اختراعات ثبت بین المللی برند و ثبت بین المللی شرکت آنها است.
در واقع با این نوع ثبت میتوان از حقوق محصولات و خدمات خود در کشورهای دیگر محافظت و حمایت کنید.
در ثبت بین المللی هر برند یا شرکتی ابتدا لازم است این محصول در کشور خود ثبت ملی شده باشد.
در کل این نوع ثبت مجموعهای از ثبتهای ملی طبق مقررات داخلی کشورهایی است که عضو میباشند.
مزایای ثبت بین المللی
- یکی از امتیازات و مزایای اصلی ثبت بین المللی این است که وقتی شما برند یا شرکتی را ثبت جهانی کنید میتوانید از حمایتهای کشورهای عضو بهرهمند شوید و کشورهایی که با درخواست شما موافقت کردهاند وظیفه دارند از برند کالا یا خدمات شما در کشور خود حمایت کنند.
- ثبت بین المللی برند و شرکت کاری بسیار آسان است و با پر کردن اظهارنامه و فراهم کردن مدارک لازم و پرداخت هزینههای مربوط به آن میتوانید نسبت به ثبت اقدام کنید.
- به واسطه ثبت بین المللی برند و شرکت، نام تجاری، شرکت و یا اختراع شما شناخته میشود و افرادی که با شما همکاری میکنند تصویر خاصی از شما در ذهن خود حک میکنند.
- همچنین باعث تمایز محصولات و خدمات از سایر محصولات در سطح جهانی میشود.
- با ثبت در سطح بین المللی می توان از تمام مزایای فروش بیشتر و سود بیشتر بهرهمند شد.
- افتتاح کردن حساب بانکی بین المللی
- با ثبت کردن شرکت میتوان اقامت کشورهای درخواست شده را نیز گرفت.
- تسهیل در صادرات و معافیتهای مالیاتی
- انتقال و واگذاری شرکت آسان انجام میشود.
- مدیریت بهتر منابع و نیروی انسانی
- الحاق به سیستم مادرید
انواع ثبت بین المللی
امروزه میتوان انواع طرحهای صنعتی، اختراعات، شرکتها، نشانهای جغرافیایی و برندها را ثبت بین المللی کرد که در زیر به توضیح برخی از آنها میپردازیم:
ثبت بین المللی اختراعات
صاحبان اختراع میتوانند با پر کردن اظهارنامه و ارسال آن به وایپو در سطح بین المللی نسبت به ثبت اختراع خود اقدام کنند و مخترع میتواند از حمایت بین المللی برخوردار شود و از مزایای آن میتوان عدم افشای نتایج با ارزش حاصل از دستاوردها و تحقیقات، اخذ بورسیه، موقعیتهای شغلی، سودآوری و … اشاره کرد.
ثبت بین المللی برند
ثبت بین المللی برند ابعاد تازهای را برای تجارت جهانی فراهم کرده است و برای تسهیل این امر، تعدادی از کشورهای عضو کنوانسیون پاریس، سیستم مادرید را راه اندازی کردند که این سیستم توسط سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو اداره میشود.
در حال حاضر بیش از ۸۰ کشور عضو این سیستم هستند و در ثبت برند بین المللی ابتدا باید علامت تجاری با توجه به قوانین داخلی کشور بررسی شود و ثبت ملی شود بعد از آن با ارائه مدارک و تحویل آن به دفتر کشور مبدا نسبت به ثبت اقدام میشود.
ثبت بین المللی شرکت
انتخاب بازاری مناسب برای ارائه محصولات و خدمات یک شرکت، امروزه از اهمیت زیادی برخوردار است و قوانین تجارتی و معافیتهای مالیاتی نقش زیادی در انتخاب کشور مورد نظر برای ثبت دارد.
مزایایی که این نوع ثبت شرکت تجاری دارد نظیر ورود به بازارهای جهانی و عرضه و تقاضای بالا، دستیابی به هم افزایی، نرخ بالای بازگشت سرمایه و سود دهی زیاد و … میباشد.
ثبت بین المللی طرح صنعتی
هر گونه تغییر با استفاده از خطوط و رنگها در فرآوردههای صنعتی، طرح صنعتی است.
برای ثبت طرح صنعتی طبق موافقت نامه لاهه معاهدهای که به منظور همین نوع ثبت، تقاضای یکپارچه طرح صنعتی به وجود آمده است؛ که سازمان جهانی وایپو مجری اجرای آن است.
با درخواست ثبت طرح به هر یک از کشورهای عضو میتوانید در صورت موافقت هر کشور از مزایا و حمایت طرح در آن کشور بهرهمند شوید.
مدارک ثبت بین المللی
برای اینکه بدانیم چه مدارکی برای ثبت بین المللی برند و شرکت لازم است ابتدا باید مشخص شود چه چیزی را میخواهیم ثبت کنیم.
مدارک لازم برای ثبت بین المللی برند و شرکت شامل:
- ارائه درخواست کتبی
- درج نام کشورهای مورد نظر در درخواست نامه
- مدارک ثبت برند و علامت تجاری
- کپی تمام مدارک شناسایی متقاضی ثبت یا مدارک تمامی مدیران شرکت و یا صاحبان حق امضا
- روزنامهای که در آن آگهی تأسیس شرکت درج شده باشد و همچنین ثبت تغییرات شرکت در آن باشد.
- تکمیل فرمهای مربوط به هزینهها و گواهی پرداخت آنها
- ارائه وکالت نامه در صورتی که وکیل قصد انجام کارها را داشته باشد
- برای ثبت شرکت بین المللی اخذ تصدیق نامه در ایران الزامی است.
مراحل ثبت بین المللی
مراحل ثبت بین المللی بسته به نوع ثبت و کشور مورد تقاضا متفاوت است ولی امروزه برای ثبت بین المللی برند سیستمی تحت عنوان سیستم مادرید راه اندازی شده است که فقط کافی است برند ثبت ملی شده باشد بعد از آن میتوان درخواست خود را مبنی بر ثبت در یک کشور و یا همه کشورهای عضو مادرید را داد و دیگر نیازی به هزینههای اضافی جهت ثبت نیست و تنها با یک بار پرداخت هزینه و تهیه اظهارنامه به زبان انگلیسی، فرانسه و یا اسپانیایی کفایت میکند.
از دیگر مراحل ثبت بین المللی، ارائه درخواستهای ثبت، مدارک ثبت برند و شرکت و اختراع در کشور مبدا و در پایان پر کردن فرمهای محاسبه هزینه و پرداخت هزینه میباشد.
2 پاسخ
سلام، آیا با ثبت شرکت بین المللی میتوان اقامت کشور مقصد را دریافت کرد؟
درود،
بله با ثبت بین المللی شرکت میتوانید اقامت آن کشور را نیز دریافت کنید.