لوگو ثبت نیاوران
ثبت شرکت

ثبت شرکت

ثبت شرکت یک قرارداد و چارچوب تجاری می‌باشد که بین اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد می‌گردد. ثبت شرکت باعث می‌شود تا افراد حقیقی و حقوقی نسبت به هم در چارچوب معینی از قوانین ارتباط داشته باشند.

ثبت شدن شرکت‌ها به استناد ماده ۱۹۵ قانون تجارت انجام می‌شود. بر اساس ماده ۱۹۵ قانون تجارت، ثبت کلیه شرکت‌ها در این قانون الزامی می‌باشد و تابع جمع مقررات قانون ثبت شرکت‌ها است. بنا بر این ماده قانونی هر زمانی که یکی از شرکت‌های تجاری تمامی مراحل ثبت خود را انجام ندهد و شرکت وی به ثبت نرسد، شرکت رسمیت نخواهد داشت.

در واقع اگر بخواهیم راحت‌تر بگوییم شرکتی که مراحل ثبتی خودش را پشت سر نگذاشته باشد بر خلاف قانون فعالیت می‌کند و مراجع ذیصلاح می‌توانند به راحتی مانع فعالیت‌های آن شرکت شوند تا زمانی که آن شرکت به ثبت برسد.

البته نکته بسیار مهمی که در این مطلب وجود دارد و در ادامه هم به آن بیشتر خواهیم پرداخت این است که علاوه بر مسائل قانونی که ثبت شرکت را اجباری می‌کند، ثبت شدن شرکت به خودی خود آثار مهم برای شرکای شرکت و مراجعین آن دارا می‌باشد و به همین دلیل است که شرکت‌ها خودشان هم تمایل بسیار زیادی به ثبت شرکت دارند.

همچنین ثبت شرکت برای خود شرکت مزایای بسیار زیادی خواهد داشت. برای تاسیس شرکت نیاز است مراحل گوناگونی طی شود. اگر تمایل دارید از آثار ثبت شرکت، مزایای و همچنین مراحل آن اطلاعات بیشتری کسب نمایید پیشنهاد می‌کنم ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید.

ثبت شرکت

نحوه ثبت شرکت

برای اینکه یک فعالیت تجاری شروع به کار کند ثبت شرکت اولین قدم می‌باشد.

شما برای اینکه شرکتی را به ثبت برسانید باید طبق راهنمای جامع ثبت شرکت عمل کنید و تمامی قوانین مربوط به آن را در سیستم شرکت خود رعایت فرمایید.

برای اینکه شما با نحوه چگونگی ثبت شرکت و کارکرد آن آشنا شوید راهنمای جامع ثبت شرکت کمک بسیاری به شما می کند.

بسیاری از افرادی که می‌خواهند در حوزه تخصصی خود رشد کنند و به موفقیت برسند می‌توانند از طریق تاسیس شرکت اقدام کنند و طبق راهنمای جامع ثبت شرکت هر مرحله را پشت سر بگذارند.

قبل از هر چیزی باید بدانید که شرکت به چه معنا می‌باشد. در واقع شرکت به معنای این است که دو نفر یا بیشتر با یکدیگر هماهنگ می‌شوند و مجموعه‌ای را که می‌خواهند در آن حوزه فعالیت کنند را تشکیل می‌دهند.

طبق راهنمای جامع ثبت شرکت اولین هدفی که از تاسیس شرکت برای این افراد مهم است فعالیت‌های اقتصادی آن می‌باشد.

اگر شما می‌خواهید شرکتی را به ثبت برسانید، این فقط مهم نیست که آن به ثبت رسیده باشد بلکه مرحله اصلی آن آشنایی با نحوه ثبت شرکت می‌باشد تا شرکت شما شخصیت حقوقی در فعالیت‌های اقتصادی پیدا کند.

همین عامل موجب می‌گردد که شرکت شما رسمیت و اعتبار مناسبی را برای شروع فعالیت با شرکت‌های دیگر به دست آورد. بدین ترتیب مهم‌ترین عامل برای اینکه شرکت موفق و معتبری داشته باشید آشنایی با نحوه ثبت شرکت است.

نحوه ثبت شرکت

اهمیت و ضرورت ثبت شرکت

همانطور که گفتیم ثبت شرکت برای شرکای تجاری و همچنین مراجعین آن کسب و کار نتایج و آثار مهمی به همراه دارد. تاسیس شرکت باعث می‌شود اعتبار لازم که برای مراجعه کنندگان و شرکا از اهمیت زیادی برخوردار است به آن شرکت داده شود و به این شکل تمایل بیشتری برای همکاری با این کسب و کار به وجود بیاید.

همچنین نتیجه دوم که تاسیس شرکت برای هر کسب و کاری به همراه دارد این است که این کار به خودی خود نشان دهنده آن است که متصدیان آن شرکت رسیدگی‌های لازم را در مورد مسائل حقوقی دارند و برای آن که شخصیت حقوقی شرکت خودشان را ایجاد کنند دقت لازم را داشتند و طبق قوانین عمل کردند.

دیگر نتیجه که تاسیس شرکت به همراه دارد نشان دادن درجه اهمیت آن شرکت برای معامله کنندگان می‌باشد. زمانی که شرکت ثبت نشده باشد عملاً معامله هم با آن شرکت انجام نمی‌شود. چرا که کسی که قصد دارد قرارداد مهمی را با یک شرکت به ثبت برساند یا معامله بسیار مهمی را انجام دهد باید از مسائلی مثل توانایی و سرمایه آن شرکت و همچنین اختیارات روسا و مدیران شرکت آگاه باشد.

یکی از مهمترین نتایجی که ثبت شرکت تجاری برای خود شرکت‌ها و همچنین مراجعه با آن‌ها به همراه دارند این است که قراردادهای مندرج بین آن‌ها رسمی می‌شود و بعد از ثبت قرارداد هیچ یک از طرفین نمی‌توانند از وجود شرکت نامه، اساسنامه و یا مسائلی که در قرارداد ثبت شده است اظهار بی اطلاعی کنند. همچنین مشکلاتی که در مورد اسناد غیررسمی وجود دارد در اسناد منعقد شده در شرکت‌هایی که ثبت شده‌اند دیده نمی‌شود.

از جمله دیگر مزایای که ثبت شرکت به همراه دارد، اخذ مجوزها و اعتبارات لازم و همچنین تسهیلات برای آن شرکت از طریق نهادهای دولتی می‌باشد. علاوه بر این مهم‌ترین مسئله‌ای که در تاسیس شرکت وجود دارد این است که، تنها راهی که به شما امکان حضور در مناقصات و مزایدات را می‌دهد ثبت شرکت است. پس اگر شرکت علاقه دارد سود قابل توجهی را که در مناقصات و مزایدات وجود دارد را به دست بیاورد ابتدا باید نسبت به ثبت آن شرکت اقدام کند.

اهمیت و ضرورت ثبت شرکت

انواع شرکت‌های قابل ثبت در ایران

در ایران طبق قانون تجارت 8 نوع شرکت تجاری قابل ثبت وجود دارد که این 8 نوع شرکت شرایط و ضوابط مخصوص به خود را دارند که باید یک به یک آن‌ها را بررسی کرد.

انواع شرکت‌های قابل ثبت در ایران

شرکت‌های سهامی

شرکت‌های سهامی یکی از انواع رایج شرکت‌های قابل ثبت در ایران است که با سرمایه‌ای تشکیل می‌شود که به سهام تقسیم شده است. سهامداران مسئولیت محدودی دارند و مسئولیت آن‌ها به میزان سهامی که دارند، محدود می‌شود. شرکت‌های سهامی به دو دسته عام و خاص تقسیم می‌شوند.

شرکت سهامی عام

نوع دیگر شرکت تجاری، شرکت سهامی عام است که این شرکت برای ثبت به حداقل 5 شریک نیازمند می‌باشد. در شرکت سهامی عام بخشی از سرمایه شرکت از طریق شرکا و بخش دیگر آن از طریق پذیره نویسی حاصل می‌شود.

در شرکت سهامی عام هر شریک به اندازه مبلغ سهام خود در شرکت دارای مسئولیت است و تحت شرایطی این مسئولیت ممکن است از مبلغ سهام شرکا نیز فراتر برود.

همچنین حداقل سرمایه برای تاسیس این نوع شرکت 5 میلیون ریال می‌باشد که در زمان تاسیس باید پرداخت شود.

شرکت سهامی خاص

نوع دیگری از ثبت شرکت تجاری که بسیار محبوب است، شرکت سهامی خاص می‌باشد که این شرکت برای ثبت به حداقل 3 شریک و 2 بازرس نیاز دارد که نباید این افراد رابطه خویشاوندی با یکدیگر داشته باشند.

در شرکت سهامی خاص تمامی سرمایه شرکت از طریق شرکا به عمل می‌آید و هر شریک به اندازه مبلغ سهام خود در شرکت دارای مسئولیت می‌باشد.

لازم به توجه است که مسئولیت شرکا در شرکت سهامی خاص ممکن است تحت شرایطی از میزان مبلغ سهام آن‌ها در شرکت فراتر برود در حالی که در شرکت با مسئولیت محدود این مورد امکان پذیر نمی‌باشد.

در زمان ثبت شرکت سهامی خاص باید حداقل 35% از سرمایه شرکت به صورت نقدی پرداخت و فیش واریزی آن ضمیمه سایر مدارک ثبت شرکت شود.

در شرکت سهامی خاص نیز به مانند شرکت با مسئولیت محدود باید عبارت سهامی خاص در ابتدا و یا انتهای نام شرکت و اسناد مربوط به آن ذکر شود.

شرکت با مسئولیت محدود

ثبت شرکت با مسئولیت محدود اولین گزینه‌ای است که برای ثبت شرکت تجاری به سراغ آن می‌روند. فرایند ثبت این شرکت نسبت به سایر شرکت‌های تجاری بسیار ساده‌تر می‌باشد و برای ثبت آن به حداقل 2 شریک نیاز می‌باشد.

در شرکت با مسئولیت محدود هر یک از شرکا به اندازه مبلغ سهم الشرکه خود در شرکت دارای مسئولیت هستند و این مسئولیت تحت هیچ عنوانی از مبلغ سهم الشرکه شرکا فراتر نخواهد رفت.

تمامی سرمایه شرکت با مسئولیت محدود از طریق شرکا حاصل می‌شود و شرکا موظف هستند تا هنگام ثبت شرکت تمامی سرمایه شرکت را به صورت نقدی پرداخت کنند.

در انتخاب اسم شرکت با مسئولیت محدود برای ثبت شرکت شما می‌توانید در حدود قانون آزادانه عمل کنید اما باید عبارت با مسئولیت محدود در ابتدا و یا انتهای نام شرکت و سایر اسناد مربوط به آن ذکر شود.

همچنین نام هیچ یک از شرکای با مسئولیت محدود نباید در نام شرکت ذکر شود. در صورت عدم رعایت قوانین نام گذاری شرکت با مسئولیت محدود، شرکا و شریک مذکور در برابر تعهدات شرکت ضامن خواهند بود.

شرکت تضامنی

در شرکت تضامنی شرکا در برابر تعهدات و دیون شرکت ضامن هستند و شایان توجه است که طبق قانون هر شرکت تجاری که به صورت رسمی به ثبت نرسد، در حکم شرکت تضامنی خواهد بود.

شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط سهامی از ترکیب دو شرکت سهامی خاص و شرکت تضامنی تشکیل می‌شود.

شرکت مختلط غیر سهامی

شرکت مختلط غیر سهامی نیز از ترکیب دو شرکت با مسئولیت محدود و شرکت تضامنی است.

شرکت تعاونی تولید و مصرف

برای ثبت شرکت تعاونی شما به حداقل 7 شریک نیاز دارید که شرکا موظف هستند حداقل 51% از مبلغ سرمایه شرکت را به صورت نقدی در ابتدا پرداخت کنند.

شرکت نسبی

در شرکت نسبی مسئولیت هر یک از شرکا در برابر تعهدات و دیون شرکت به نسبت سهم الشرکه آنان در شرکت مشخص می‌شود.

انتخاب نوع شرکت مناسب برای کسب‌وکار شما بستگی به اهداف و نیازهای کسب‌وکار دارد. در نظر گرفتن میزان مسئولیت، میزان سرمایه مورد نیاز و هدف از تشکیل شرکت می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین انتخاب را برای ثبت شرکت خود داشته باشید.

در صورت نیاز به کمک حقوقی و مشاوره در رابطه با انتخاب نوع شرکت، می‌توانید با مشاورین و وکلای ثبت نیاوران در تماس باشید.

مراحل ثبت شرکت

شما برای اینکه بتوانید شرکت خودتان را ثبت کنید باید مراحل گوناگونی را طی نمایید. اولین مرحله‌ای که برای ثبت شرکت باید انجام دهید، تکمیل کردن مدارک شناسایی شما اعم از کپی شناسنامه، کارت ملی و …  می‌باشد و پس از تکمیل باید آن‌ها را به موسسه مورد نظرتان که قصد تاسیس شرکت از طریق آن را دارید ارائه کنید.

البته این نکته را هم دقت کنید که بر اساس نوع شرکتی که قصد ثبت آن را دارید مدارک متفاوت می‌باشد و شما باید بر اساس نوع شرکت مدارک مورد نیاز خودتان را بررسی نمایید.

مرحله دوم برای ثبت شرکت انتخاب یک نام مناسب می‌باشد. شما باید ۵ اسم فارسی را که حداقل سه سیلابی باشند به موسسه مورد نظرتان ارسال کنید. در مرحله دوم مدت زمان فعالیت شرکت و میزان سرمایه اولیه با توجه به نوع شرکت قصد ثبت آن را دارید و همین طور آدرس شرکت تکمیل می‌گردد و برای ثبت شرکت ارسال می‌شود.

مرحله سوم که برای ثبت شدن شرکت خودتان باید انجام دهید تنظیم مدارک آن است. اما نکته مهمی که در مرحله سوم وجود دارد این است که شما باید به علم حقوق آشنایی کامل را داشته باشید تا بتوانید نسبت به تکمیل موفق این مرحله اقدام کنید. پیشنهاد ما به شما این است که به ویژه در مرحله سوم از وکلای نام آشنا استفاده کنید و اگر وکیل قابل اعتماد را ‌نمی‌شناسید می‌توانید از وکلای مجرب ثبت نیاوران برای این کار استفاده کنید.

پس از آنکه مدارک به طور کامل در سامانه ثبت گردید، وقت آن می‌رسد که تمامی اعضا مدارک ثبت شده را به امضا برسانند و نمونه امضا آن‌ها برای اداره ثبت ارسال شود.

در صورتی که در مراحل تاسیس شرکت مدارک ارسالی شما رد شود می‌بایست مجدداً آن‌ها را بررسی کنید و پس از رفع ایرادات مدارک را برای کارشناسان اداره ثبت ارسال کنید.

پس از پذیرش تمامی این مدارک و به اتمام رساندن مراحل ثبت شدن شرکت، آخرین مرحله‌ای که شما باید آن را انجام دهید انتشار آگهی تاسیس شرکت خودتان در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار می‌باشد. پس از طی مراحل شرکت شما به ثبت رسیده و می توانید فعالیت‌های قانونی خودتان را آغاز کنید.

مراحل ثبت شرکت

مدارک لازم برای ثبت شرکت

شما می‌توانید در کمترین زمان و حداقل هزینه تمامی مدارک لازم برای ثبت شرکت خود را تهیه و تنظیم کرده و در هنگام ثبت آن را به اداره ثبت شرکت‌ها تسلیم نمایید.

مدارک لازم برای ثبت شرکت نیز با توجه به قالب و چارچوب فعالیت شرکت، باید تهیه شود. این مدارک با توجه به نوع شرکت تجاری عبارتند از:

مدارک لازم برای ثبت شرکت

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی عام

  • تهیه دو نسخه از مدارک اصلی شرکت اعم از، اظهارنامه، اساسنامه و صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین شرکت و صورتجلسه هیأت مدیره شرکت.
  • کپی درج آگهی پذیره نویسی در روزنامه‌های رسمی و کثیرالانتشار.
  • تهیه و ارائه مدارک شناسایی اعضای هیأت مدیره.
  • تهیه و ارائه فیش واریزی نقدی 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص

  • تهیه دو نسخه از مدارک اصلی شرکت اعم از، اظهارنامه، اساسنامه و صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین و صورتجلسه هیأت مدیره شرکت.
  • تهیه کپی مدارک شناسایی سهامداران و بازرسین شرکت.
  • تهیه و ارائه فیش واریزی نقدی 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

  • تهیه و ارائه دو نسخه از مدارک اصلی شرکت اعم از، تقاضانامه شرکت، اساسنامه و صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین شرکت و صورتجلسه هیأت مدیره شرکت با مسئولیت محدود.
  • تهیه و ارائه کپی مدارک شناسایی شرکای شرکت.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت نسبی

  • تهیه و ارائه دو نسخه از مدارک اصلی شرکت اعم از، از تقاضانامه، اساسنامه، شرکت نامه و صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین شرکت و صورتجلسه هیأت مدیره شرکت نسبی.
  • تهیه و ارائه کپی مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره، شرکا و هیأت نظارت.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تضامنی

  • تهیه دو نسخه از مدارک اصلی شرکت اعم از، تقاضانامه، اساسنامه و شرکت نامه شرکت تضامنی.
  • تهیه و ارائه کپی مدارک شناسایی شرکای شرکت تضامنی.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مختلط سهامی

  • تهیه یک برگ از شرکت نامه و اساسنامه شرکت.
  • تهیه و ارائه کپی مدارک شناسایی مدیران شرکت.
  • ارائه گواهی تعهدنامه مدیر بر پرداخت یک سوم سرمایه شرکت.
  • ارائه گواهی تعهد نامه مدیر بر پرداخت سرمایه نقدی ضامن‌ها.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مختلط غیر سهامی

  • تهیه یک برگ از اساسنامه شرکت.
  • تهیه یک برگ از شرکت نامه شرکت.
  • ارائه کپی مدارک شناسایی ضامن‌های حقیقی و حقوقی که مدیریت شرکت را بر عهده دارند.

هزینه ثبت شرکت

ثبت شرکت هم مانند هر کار دیگری شامل هزینه‌های گوناگونی می‌باشد. نکته مهمی که در مورد هزینه ثبت شرکت وجود دارد این است که اگر شما خودتان بخواهید مراحل‌ ثبت را پشت سر بگذارید هزینه‌ای که باید پرداخت کنید متفاوت است با زمانی که با استفاده از یک موسسه یا وکیل مجرب مراحل را پشت سر می‌گذارید.

اما به طور کلی هزینه‌هایی که شرکت‌ها برای ثبت خودشان باید پرداخت کنند شامل مواردی می‌شود که در ادامه برخی از آن‌ها را بیان می‌کنیم. البته ذکر این نکته لازم و ضروری است که بر اساس نوع شرکت‌ هزینه ثبت آن‌ها هم متفاوت می‌باشد.

اولین مرحله‌ای که برای تاسیس شرکت وجود دارد پرداخت هزینه درخواست ثبت است که باید به اداره ثبت شرکت‌ها پرداخت کنید. در مرحله بعدی شما باید برای تعیین نام در سامانه هزینه مشخص شده را پرداخت نمایید.

هزینه بعدی که برای ثبت شرکت باید پرداخت شود، هزینه تهیه پاکت یا پست مدارک می‌باشد. همچنین شما برای ثبت شرکت تجاری در اداره ثبت باید هزینه را تحت عنوان هزینه حق الثبت پرداخت کنید.

البته در صورتی که شما از یک موسسه استفاده کنید با وجود آن که ممکن است هزینه شما اندکی بیشتر شود ولی مسائل حقوقی به طور کامل رعایت می‌گردد و دیگر دغدغه این جور مسائل را در ثبت شرکت نخواهید داشت.

هزینه ثبت شرکت

جمع بندی

همانطور که در خلال مطالب هم خدمتتان بیان کردیم راه‌های گوناگونی وجود دارد که شما با استفاده از آن‌ها می‌توانید شرکت خودتان را ثبت کنید. شما می‌توانید به صورت شخصی مراحل ثبت شرکت را پشت سر بگذارید یا می‌توانید از موسساتی که در این زمینه فعالیت می‌کنند کمک بگیرید.

البته در صورتی که قصد استفاده از موسسات را دارید ابتدا باید در مورد آن موسسه تحقیق کنید و از معتبر بودن آنها مطمئن شوید چرا که ثبت‌ شرکت مسئله بسیار مهمی است و شما باید دقت زیادی را برای ثبت شرکت  خودتان در نظر داشته باشید.

البته پیشنهاد ویژه‌ای برای شما داریم که می‌تواند تمامی مشکلات شما را برای ثبت شرکت حل کند. پیشنهاد ویژه ما به شما این است که از خدمات ثبت نیاوران که در زمینه ثبت شرکت‌ها فعالیت می‌کند استفاده کنید و بدون هیچ گونه ترس و استرسی شرکت خودتان را به بهترین شکل به ثبت برسانید.

در مجموعه ما بهترین و مجرب‌ترین وکلای حقوقی کشور فعالیت می‌کنند که می‌توانند با در نظر داشتن تمامی شرایط شما، بهترین شیوه برای ثبت شرکت شما انتخاب کنند.

فرصت استفاده از خدماتی که مجموعه ما برای شما در نظر می‌گیرد ممکن است دیگر برایتان تکرار نشود پس بهتر است از این فرصت طلایی ایجاد شده استفاده کنید و شرکت خودتان را ثبت کنید. اعتبار شرکت ما را می‌توانید با مراجعه به دیگر شرکت‌هایی که تا به امروز توسط مجموعه ما به ثبت رسیدند سنجش کنید.

البته این اطمینان را به شما می‌دهیم که تا به امروز هیچ کدام از مشتریان موسسه ما از خدمات ما ابراز نارضایتی نداشتند و افتخار مجموعه ما این است که توانسته‌ایم رضایت حداکثری مراجعان خودمان را برآورده کنیم. امیدواریم با انجام خدماتی که مد نظر شما قرار دارد رضایت شما را هم به همراه داشته باشیم.

4.9/5 - (9 امتیاز)
ثبت شرکت در سریعترین زمان و با نازلترین قیمت! وکلای ثبت نیاوران در تمام مراحل ثبت شرکت کنار شما هستند.
آنچه در این مطلب می‌خوانید

8 پاسخ

  1. ممنون از مطلب بسیار خوبتان، یک سوال داشتم؛
    من خدمت سربازی نرفته‌ام آیا برای ثبت شرکت تجاری میتوانم اقدام کنم؟

  2. سلام، آیا بعد از ثبت شرکت تجاری میتوان به صورت قانونی به واردات پوشاک از ترکیه اقدام کرد؟ و اینکه برای این کار کدام نوع شرکت مناسبتر خواهد بود؟

    1. درود،
      برای کارهای بازرگانی و تجارت با دیگر کشورها علاوه بر ثبت شرکت نیاز به کارت بازرگانی نیز دارید که می‌توانید به صورت حقیقی و یا حقوقی برای دریافت آن اقدام کنید.
      برای واردات هم تفاوتی در نوع شرکت ندارد، اما عموم متقاضیان شرکت‌های سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود را برای خود انتخاب می‌کنند.

    1. درود،
      خیر، فرمول محاسبه مالیات بر اساس درآمد شما می‌باشد و به نوع شرکت بستگی ندارد

  3. با سلام، من خدمت سربازی نرفته ام، آیا میتوانم برای ثبت شرکت تجاری با مسئولیت محدود اقدام کنم؟

    1. درود،
      بله برای تاسیس شرکت نیازی به کارت نظام وظیفه وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *