ثبت شرکت تضامنی

ثبت شرکت تضامنی

ثبت شرکت تضامنی: یکی از کاملترین شرکت‌هایی که در نوع اشخاص می‌باشد شرکت تضامنی است. طبق ماده 116 که در قانون تجارت وجود دارد، شرکت تضامنی شرکتی می‌باشد که بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی که برقرار کرده‌اند تحت اسم مخصوصی فعالیت‌های خود را شروع می‌کنند. اگر دارایی‌های شرکت برای پرداخت قرض‌های آن‌ها کافی نباشد هر یک از کسانی که در شرکت هستند و به عنوان شرکاء با یکدیگر فعالیت می‌کنند باید تمامی قرض‌ها را پرداخت کنند.

اگر بخواهیم قدمت ثبت شرکت تضامنی را بررسی کنیم باید بدانید که از لحاظ تاریخی این شرکت سابقه‌ای طولانی دارد که تمامی قانون و حقوق آن از روم باستان برگرفته شده و بعدها در اروپا رواج پیدا کرده است. ثبت شرکت تضامنی در بیشتر کشورهای دنیا انجام می‌شود، ولی آن‌ها باید از خطر تاسیس آن آگاهی کاملی داشته باشند که به سبب مسئولیت نامحدودی که در برابر طلبکاران در این شرکت وجود دارد باید مسئولیت‌های سنگینی را بر عهده بگیرند.

کسانی که این شرکت را به ثبت می‌رسانند سرمایه زیادی ندارند ولی اعتماد کاملی به یکدیگر دارند، بیشتر کسانی که در اینگونه شرکت‌ها فعالیت می‌کنند پدر و فرزندان او و همچنین برادران و خواهرانی می‌باشند که بعد از مرگ پدر مسئولیت تجارت خانه پدر را بر عهده می‌گیرند.

ثبت شرکت تضامنی

شرایط ثبت شرکت تضامنی

برای اینکه ثبت شرکت تضامنی انجام شود باید شرایط خاصی وجود داشته باشد تا شرکاء بتوانند شرکت خود را به ثبت برسانند. در ادامه این شرایط را بیان می‌کنیم.

  • قراردادی را باید تنظیم کنند که نحوه همکاری و توافق شرکاء را ترسیم کند و به طور کلی آن‌ها را نشان دهد.
  • اساسنامه‌ای را باید تهیه کنند که اصول و قواعدی را که بر مدیریت شرکت و امور جاری است را نشان دهد.
  • شرکاء باید سرمایه نقدی خود را به حسابی که از سوی شرکت معین شده است واریز کنند.
  • پس از اینکه کارشناس رسمی سرمایه غیر نقدی شرکاء را مورد بررسی قرار داد و آن‌ها را ارزیابی کرد باید به دفتر شرکت تحویل داده شود.
  • یکی از شرایط و ضوابط ثبت شرکت تضامنی این است که فرد متقاضی باید دارای تابعیت ایرانی باشند یعنی به گونه‌ای باشد که در ایران سکونت داشته باشد و از اهالی کشورهای بیگانه نباشد.
  • فرد متقاضی باید پیرو یکی از ادیان رسمی در کشور باشد که این خود یکی از اصول ثبت شرکت تضامنی می‌باشد.
  • یکی دیگر از شرایط ثبت شرکت تضامنی این است که فرد متقاضی باید از صلاحیت فردی برخوردار باشد.
  • از مهم‌ترین شرایط و اصول ثبت شرکت تضامنی این است که فرد متقاضی نباید هیچگونه سابقه چک برگشتی داشته باشد و چنانکه غیر این باشد از این رو با ثبت شرکت تجاری موافقت نخواهد شد.
  • فرد متقاضی نباید هیچگونه بدهی به سایر موسسات اعتباری داشته باشد.
  • یکی دیگر از مهم‌ترین اصول ثبت شرکت تضامنی این است که افراد متقاضی و افرادی که عضو این شرکت هستند نباید همزمان در هیچ یک از شرکت‌های مشابه فعالیت داشته باشد و این یکی از اصول مشترک برای ثبت اکثر شرکت‌ها می‌باشد.

این اصول و ضوابط از طرف فرد متقاضی برای ثبت شرکت تضامنی باید در نظر گرفته شود.

شرایط ثبت شرکت تضامنی

انتخاب نام شرکت تضامنی

انتخاب نام شرکت تضامنی امر بسیار مهمی است. نکات مهمی که باید در انتخاب اسم به آن‌ها دقت داشته باشید این است که اسم شرکت تضامنی باید در آن وجود داشته باشد و همچنین می‌توانند از اسم یکی از شرکاء در اسم شرکت استفاده کنند. اگر نمی‌خواهند از اسم یکی از شرکاء استفاده کنند باید نامی مانند برادران و یا شرکاء را بر روی اسم شرکت بگذارند.

انتخاب کردن اسم در هیچ شرکتی بر این منوال نمی‌باشد و آن‌ها نمی‌توانند از اسم خاصی برای ثبت شرکت خود استفاده کنند ولی در این شرکت از آنجایی که پایه اصلی آن اعتماد است باید از اسم خاصی که مربوط به اسم شرکاء می‌باشد استفاده کنند.

انتخاب نام شرکت تضامنی

مراحل ثبت شرکت تضامنی

غیر از اینکه شرکاء باید به طور کامل تمامی شرایط اساسی قراردادهای شرکت را انجام دهند، باید برای اینکه شرکت خود را به ثبت برسانند شرکت نامه‌ای را تنظیم کنند و تمامی شرکاء آن را به امضاء برسانند.

طبق قانون 47 ثبت شرکت‌ها، شرکت نامه‌ای را که تنظیم می‌کنند را باید به ثبت برسانند در غیر اینصورت هیچ یک از محاکم آن پذیرفته نخواهد شد. بنابراین باید بدانید که شرکت نامه را به صورت سند رسمی باید تنظیم کنید.

برای ثبت شرکت تضامنی و شرکت نامه مربوط به این شرکت باید به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید و مفاد ثبت شرکت را در دفتر شرکت‌ها ثبت کنید، بعد از این اقدام می‌توانید اطلاع دهی خود را برای عموم انجام دهید.

هیچ منعی وجود ندارد که شرکاء برای ثبت شرکت تضامنی قبل از اینکه به اداره شرکت‌ها بروند شرکت نامه خود را در دفاتر رسمی به ثبت برسانند، ولی باید دقت داشته باشید که در این صورت باید دوبار حق ثبت شرکت را پرداخت کنید که یکی از آن‌ها در دفتر ثبت و دیگر در اداره ثبت می‌باشد، پس به همین دلیل است که افراد شرکت نامه شرکت خود را تنظیم می‌کنند و سپس در اداره ثبت شرکت‌ها آن را به ثبت می‌رسانند.

به موجب ماده 1 که در آیین نامه قانون تجارت وجود دارد، در هر محلی که اداره ثبت و یا دفتر اسناد رسمی وجود دارد شرکت‌های تجاری دقیقا در همان محل‌ها تشکیل می‌شوند. بعد از اینکه شرکت نامه‌ها تنظیم شوند و در اداره ثبت به ثبت برسند باید به اداره ثبت اسناد مرکزی اصلی که در تهران وجود دارد فرستاده شود تا تاییدیه نهایی ثبت شرکت تضامنی را دریافت کند.

شرکت نامه در واقع قراردادی می‌باشد که برای تشکیل شرکت باید تنظیم شود و تفاوتی که شرکت نامه با اساسنامه دارد این است که شرکت نامه عقد شرکت می‌باشد و رضایت شرکاء را برای تشکیل شرکت اعلام می‌دارد، ولی در واقع اساسنامه دستورالعمل‌هایی می‌باشد که در سازمان شرکت باید رعایت شود.

مراحل ثبت شرکت تضامنی

مدارک ثبت شرکت تضامنی

  • از اساسنامه‌ای که تکمیل شده است باید دو نسخه ارائه شود.
  • از شرکت نامه‌ای که تنظیم شده است باید دو نسخه تحویل داده شود.
  • از تقاضانامه‌ای که تکمیل می‌شود باید دو نسخه ارائه شود.
  • اصل مجوز فعالیت در شرکت و مواردی که نیاز به مجوز دارد را باید ارائه دهند.
  • کلیه شرکاء که در شرکت فعالیت می‌کنند باید فتوکپی مدارک خود را که برابر با اصل است را تحویل دهند.
  • فرم تعیین نام را باید تکمیل نموده و همراه فیش واریزی تحویل داده شود.
  • تمامی اعضای هیات مدیره باید گواهی عدم سوء پیشینه خود را ارائه دهند.
  • از صورتجلسه‌هایی که در شرکت برگزار می‌شود باید دو نسخه ارائه شود.
  • اگر ثبت شرکت توسط وکیل انجام شود باید وکالتنامه‌ای که مربوط به وکیل دادگستری می‌باشد را ارائه دهند.
  • مجمع عمومی موسسین باید دو نسخه از صورتجلسه خود ارائه دهند.

مدارک ثبت شرکت تضامنی

نکات ثبت شرکت تضامنی

در ابتدا باید دانست شرکت‌های تضامنی باید بر اساس قوانین و ضوابط و مقررات خاص و تایید شده عمل کنند و بر این اساس است که فعالیت‌های آنان قانونی قلمداد می‌شود. این گونه شرکت‌ها باید در برابر کلیه خدماتی که ارائه می‌دهند رسید ارائه نمایند و نکته قابل توجه این است که معاملاتی که بیش از ده میلیون ریال می‌باشند و در این مراکز انجام می‌شود شرایط آن بسی دشوارتر است و باید تمامی مشخصات لازم و تمامی جزئیات مربوط به افراد و … ارائه شود.

شرکت‌های تضامنی باید مجوزهای لازم را برای فعالیت خود دریافت نمایند و باید در نظر داشت ایجاد شعبه برای اینگونه شرکت‌ها ممنوع می‌باشد و باید افراد شرکت را در شهری که در آن سکونت دارد تاسیس نمایند.

پس از انجام مراحل ثبت شرکت تضامنی این است که این شرکت تاسیس شود و تمامی قوانین و مقررات در قالب دو شرکت سهامی خاص و عام انجام شوند. افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند لازم است موافقت مراکز آزاد تجاری و صنعتی کسب شود.

همانطور که می دانیم صرافی دو نوع می‌باشد و میزان سرمایه در هر یک از آن‌ها با دیگری متفاوت می‌باشد. لازم است برای انجام فعالیت و قبل از تاسیس این شرکت مشورت از افراد متخصص و مجرب دریغ نشود.

نکات ثبت شرکت تضامنی

5/5 - (4 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

8 پاسخ

  1. ثبت شرکت تضامنی برای کدام مشاغل بهتر است؟ چون اینطور که از این مطلب متوجه شدم هر کسب و کاری نمیتواند برای خود این نوع شرکت را انتخاب کند.

  2. ممنون از مطلب مفیدتون، یک سوال داشتم
    سرمایه اولیه برای ثبت شرکت تضامنی چقدر است؟

    1. درود،
      ممنون از نظر مثبتتون.
      سرمایه اولیه برای ثبت شرکت تضامنی مبلغ 100هزار تومان می‌باشد.

  3. سلام، ممنون از مطلب خوبتون
    من قصد تاسیس یک مطب پزشکی را دارم. آیا شرکت تضامنی برای شرایط من مناسب است؟

    1. درود،
      شرکت تضامنی برای شرکت‌هایی که با منابع مالی سروکار دارند توصیه می‌شود. اغلب همکاران شما شرکت‌هایی مانند مسئولیت محدود یا سهامی را برای خود انتخاب می‌کنند.

  4. چگونه میتوانم برای شرکتم که تضامنی است در شهری دیگر شعبه تاسیس کنم؟

    1. درود،
      متاسفانه امکان تاسیس شعبه برای شرکت‌های تضامنی وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *