ثبت شرکت هلدینگ

ثبت شرکت هلدینگ

ثبت شرکت هلدینگ یکی از انواع شرکت‌های سهامی می‌باشد که مالکیت سهام یکی از شرکت‌های دیگر را بر عهده دارد. در واقع سهام شرکت هلدینگ در برابر شرکت‌های دیگر بیشتر از 50 درصد می‌باشد.

البته باید بدانید این نوع شرکت دارای اسامی دیگری نیز می‌باشد. از جمله اسامی‌های دیگر این شرکت، شرکت اصلی، شرکت مادر، شرکت مالک، شرکت دارنده، شرکت صاحب سهام و شرکت کنترل کننده می‌باشد.

ثبت شرکت هلدینگ

انواع شرکت‌های هلدینگ

ثبت شرکت هلدینگ در 4 نوع می‌باشد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  1. نوع اول آن هلدینگ‌های محصولی می‌باشد که در آن همه شرکت‌ها یک نوع محصول را تولید می‌نمایند.
  2. نوع دوم آن هلدینگ‌هایی هستند که ایجاد شدن آن‌ها از یک شرکت بزرگ می‌باشد.
  3. نوع سوم آن‌ها هلدینگ‌های زنجیره‌ای می‌باشد که در آن‌ها تمامی شرکت‌ها در راستای رسیدن به یک هدف بزرگ تلاش می‌کنند.
  4. نوع چهارم هلدینگ‌های مختلط می‌باشد، این نوع از شرکت‌ها از جمله شرکت‌هایی می‌باشد که با فعالیت‌های مختلفی ایجاد می‌شود.

انواع شرکت‌های هلدینگ

مجوز ثبت شرکت هلدینگ

همانطوری که می‌دانید برای ثبت هر شرکتی و دریافت مجوز فعالیت باید مراحلی را طی کنید، برای ثبت شرکت هلدینگ هم باید مراحلی را طی کنید که در ادامه این مراحل را برای شما بیان می‌کنیم.

مجوز ثبت شرکت هلدینگ

دریافت موافقت با ثبت شرکت هلدینگ

برخی از شروط برای دریافت موافقت اصولی این شرکت وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید. از جمله این شروط این است که ابتدا باید درخواست خود را مطابق فرم تقاضای صدور مجوز برای تاسیس شرکت مادر، همراه با فرم پرسشنامه که مشخصات مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره می‌باشد را ارائه دهید. بعد از اینکه سازمان این مدارک را مورد بررسی قرار دهد و آن‌ها را تایید کند، موافقت اصولی خود را با ثبت شرکت هلدینگ اعلام می‌کند.

دریافت موافقت با ثبت شرکت هلدینگ

اعطای جواز تاسیس هولدینگ

بعد از اینکه با ثبت شرکت هلدینگ موافقت شد، متقاضی ثبت شرکت تجاری باید طی مهلتی که مقرر شده است شرکت را نزد مرجع ثبت شرکت‌ها به ثبت برسانند و مدارکی که مربوط به ثبت می‌باشد را باید به سازمان ارائه دهند.

اعطای جواز تاسیس هولدینگ

مجوز فعالیت شرکت هولدینگ

بعد از اینکه متقاضی توانست مراحل اعطای مجوز تاسیس شرکت را از سازمان دریافت کند، می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد، ولی باید در حین فعالیتی که در شرکت دارد مجوز فعالیت خود را هم از سازمان بگیرد. دقت داشته باشید که باید بعد از دریافت مجوز تمامی مدارک خود را ارائه دهید. در ادامه این مدارک را معرفی می‌کنیم.

مجوز فعالیت شرکت هولدینگ

مدارک ثبت شرکت هلدینگ

بعد از اینکه در نهاد مالی ثبت شرکت هلدینگ به انجام رسید، متقاضی باید مدارک مورد نیاز خود را برای فعالیت شرکت به سازمان ارسال کند. در ادامه این مدارک را معرفی می‌کنیم.

  1. باید آگهی تاسیس شرکت مادر را ارائه دهید.
  2. نامه‌ای که برای نمایندگی صادر شده است را باید برای ثبت شرکت هلدینگ ارائه دهید.
  3. کپی تمامی مدارک شناسایی شامل شناسنامه، کارت ملی و … که مربوط به مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره می‌باشد را باید تحویل دهند.
  4. تمامی اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت باید گواهی عدم سوء پیشینه خود را ارائه دهند.

مدارک ثبت شرکت هلدینگ

سرمایه ثبت شرکت هلدینگ

طبق مصوبه‌ای که در مورد ثبت شرکت هلدینگ وجود دارد، حداقل سرمایه‌ای که شرکت‌های هلدینگ که از نوع سهامی خاص هستند باید ارائه دهند، پنجاه میلیارد ریال می‌باشد و شرکت‌هایی که مادر هستند باید یک صد میلیارد سهام را در شرکت سرمایه گذاری کنند.

این سرمایه گذاری باید زیر نظر سازمان باشد و تمامی مراحل آن را برای سازمان ارائه دهید. اگر این سرمایه اولیه در شرکت وجود نداشته باشد با ثبت شرکت موافقت نمی‌گردد.

سرمایه ثبت شرکت هلدینگ

مزایای ثبت شرکت هلدینگ

بسیاری از افرادی که به دنبال ثبت شرکت‌های هلدینگ می‌باشند، به دنبال مزایای آن هستند. برای اینکه با مزایای ثبت شرکت هلدینگ آشنایی بیشتری داشته باشید در ادامه برخی از آن‌ها را بیان می‌کنیم.

مزایای ثبت شرکت هلدینگ

تنوع در سرمایه گذاری

زمانی که شما سرمایه‌ای را به سمت شرکت‌های هلدینگ واریز کنید، به این معنا می‌باشد که می‌توانید تنوع سرمایه گذاری داشته باشید. اینکه تنوع سرمایه گذاری در این شرکت‌ها وجود داشته باشد توصیه اصلی و اساسی بسیاری از کارشناسان سرمایه گذاری می‌باشد.

اگر تنوع سرمایه در این شرکت‌ها بیشتر شود مقدار سرمایه روز به روز بیشتر می‌شود و از این طریق درآمد این شرکت بیشتر می‌گردد.

تنوع در سرمایه گذاری

تضمین پرداخت وام

بازپرداختی که از طریق وام‌های دریافتی توسط شرکت هلدینگ دریافت می‌شود به صورت شرکت‌های فرعی می‌باشد این یکی از مهمترین مزایای ثبت شرکت هلدینگ می‌باشد، چرا که این شرکت‌ها اگر در حالت ورشکستگی هم باشند به خوبی می‌توانند جوابگوی مشکلات مالی باشند.

این شرکت‌ها اگر در حالت ورشکستگی قرار بگیرند به خوبی می‌‌توانند به حالت اولیه خود بازگردند و به مرحله پایین‌تر نمی‌روند.

تضمین پرداخت وام

حاکمیت سیاست یکپارچه

یکی دیگر از بهترین ویژگی‌هایی که ثبت شرکت هلدینگ دارد این است که، در این شرکت‌ها از سیاست‌ها دست و پاگیر خبری نیست.

آن‌ها می‌توانند برای تمامی مجموعه‌هایی که زیر نظر خود دارند سیاست‌های یکسانی را در نظر بگیرند. همچنین باید بدانید یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای این شرکت‌ها این است که سیاست‌های یکپارچه‌ای را در مقابل شرکت‌های نامنظم کوچک دیگر اتخاذ می‌کند. این بدین معنا می‌باشد که، این شرکت‌ها می‌توانند برای تمامی زیر مجموعه‌های که تحت نظر خود دارند، سیاست یکسانی را در نظر بگیرند.

حاکمیت سیاست یکپارچه

ریسک کمتر

یکی از برترین مزایای ثبت شرکت هلدینگ این است که اگر این شرکت را تاسیس کنید، با ریسک کمتری نسبت به شرکت‌های دیگر مواجه می‌شوید. تنها ریسکی که در این نوع از شرکت‌ها وجود دارد این است که امکان دارد سرمایه‌ای که در این شرکت گذاشته باشید را بر اثر برخی از شرایط  نتوانید برداشت کنید.

ریسک کمتر

5/5 - (2 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

4 پاسخ

  1. من سه شرکت سهامی دارم، آیا بدون هیچ مشکلی میتوانم آنها را در قالب شرکت هلدینگ تاسیس کنم یا شرایط خاصی وجود دارد؟

    1. درود،
      ابتدا باید تمامی پیشنیازها را برای شرکت هلدینگ آماده کنید، سپس هیچ مشکلی برای تاسیس این نوع شرکت نخواهید داشت

    1. درود،
      ممنون از نگاه مثبتتون و زمانی که برای مطالعه این مقاله اختصاص دادید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *