ثبت شرکت نسبی

ثبت شرکت نسبی

ثبت شرکت نسبی یکی از انواع شرکت‌های شخصی به شمار می‌رود که از جمله شرکت‌های تجاری است. این نوع از شرکت‌ها تنها در کشور ایران وجود دارد و در کشورهای دیگر ثبت شرکت نسبی انجام نمی‌شود. در واقع باید بدانید شرکت‌های نسبی شرکت‌هایی هستند که برای فعالیت‌های تجاری تحت نام مخصوصی بین دو یا چند نفر تشکیل می‌شود و این چند نفر سرمایه‌ای را در شرکت به عنوان سرمایه اصلی قرار می‌دهند تا بر اساس آن سرمایه فعالیت‌های تجاری خود را شروع کنند.

ثبت شرکت نسبی رابطه بسیار نزدیکی با شرکت‌های مدنی دارد، تنها تفاوتی که این دو شرکت با یکدیگر دارند این است که شرکت‌های نسبی از شخصیت‌های حقوقی تشکیل می‌شود. سرمایه‌ای که برای ثبت شرکت نسبی باید پرداخت به طور کامل و نقدی می‌باشد.

یکی از نکاتی که در مورد شرکت‌های نسبی وجود دارد این است که فعالیت‌های شرکت فقط باید تجاری باشد و فعالیت‌های غیر تجاری در آن نباید انجام شود. برای اینکه با نحوه ثبت شرکت نسبی و شرایط و مزایای آن آشنایی بیشتری داشته باشید در ادامه اطلاعات بیشتری از این نوع شرکت‌ها را ارائه می‌دهیم.

برای ثبت شرکت نسبی باید دقت داشته باشید که این شرکت شبیه شرکت‌های تضامنی می‌باشد ولی تفاوتی که با شرکت‌های تضامنی دارد این است که، در شرکت‌های تضامنی شرکاء در برابر بدهکاری به طلبکاران مسئول هستند و آن را از سرمایه‌ای که در شرکت دارند پرداخت می‌کنند. ولی در شرکت‌های نسبی اگر مقدار بدهکاری از سرمایه بیشتر باشد تمامی شرکاء مسئول هستند بدهکاری شرکت را پرداخت کنند ولی آن را نباید از سرمایه‌ای که در شرکت وجود دارد پرداخت نمایند.

ثبت شرکت نسبی

مدارک ثبت شرکت نسبی

همانطوری که می‌دانید برای ثبت هر شرکتی باید مدارکی را تحویل دهید تا بتوانید شرکت را به ثبت برسانید. در ادامه این مدارک را بیان می‌کنیم تا آشنایی بیشتری با آن‌ها داشته باشید.

  1. دو نسخه از شرکتنامه را باید تکمیل نموده و امضاء کنید.
  2. دو نسخه از تقاضانامه شرکت را باید تکمیل نموده و امضاء کنید.
  3. دو نسخه از اساسنامه شرکت را باید تکمیل نموده و امضاء کنید.
  4. فرم تعیین نام را باید تکمیل نمایید و حداکثر 5 نام را به ترتیب اولویت در فرم بنویسید. دقت داشته باشید که اگر می‌خواهید ثبت شرکت نسبی شما در انتخاب نام دچار مشکل نشود، چند نکته اساسی را در انتخاب نام به کار بگیرید، یکی اینکه این اسم خارجی نباشد، دوم اینکه قبلا نباید به ثبت رسیده باشد، سوم اینکه دارای مفهوم و معنا باشد و همچنین با فرهنگ انقلاب اسلامی باید مطابقت داشته باشد.
  5. اصل مجوز فعالیت شرکت را باید از مراجع مربوطه دریافت کنید و تحویل دهید. البته برخی از شرکت‌ها نیازی به مجوز ندارند.
  6. تمامی کسانی که در شرکت عضو هیات مدیره هستند باید کپی برابر اصل مدارک شناسایی خود را تحویل دهند. در صورتی که هیات مدیره بیشتر از 12 نفر باشد باید احراز هویت آن‌ها به صورت کامل باشد.
  7. اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل باید گواهی عدم سوء پیشینه خود را دریافت کنند و تحویل دهند.
  8. دو نسخه از صورتجلسه شرکت را که هیئت مدیره آن را امضاء کرده‌اند را باید تحویل دهند.
  9. دو نسخه از صورتجلسه که مجمع عمومی موسسین آن را امضاء کرده‌اند را باید تحویل دهند.
  10. در صورتی که وکیل شرکت تمامی فعالیت‌های ثبت شرکت نسبی را انجام می‌دهد باید اصل وکالتنامه خود را تحویل دهد.

مدارک ثبت شرکت نسبی

شرایط ثبت شرکت نسبی

اگر می‌خواهید ثبت شرکت نسبی خود را به انجام برسانید و در این شرکت فعالیت داشته باشید، باید برخی از شرایط ثبت شرکت تجاری را رعایت کنید، برای اینکه با این شرایط آشنایی بیشتری داشته باشید در ادامه برخی از آن‌ها را بیان می‌کنیم.

  1. تعداد شرکاء در این شرکت باید حداقل دو نفر باشد.
  2. کل سرمایه نقدی را باید برای تاسیس شرکت تحویل دهید، تمامی کسانی که عضو شرکاء محسوب می‌شوند بیاد با رضایت خود سرمایه‌شان را پرداخت کنند. بعد از آن کارشناس رسمی دادگستری این سرمایه را ارزیابی می‌کند، چرا که این یک از قوانین الزامی به شمار می‌رود.
  3. باید برای ثبت شرکت نسبی نام یک شریک همراه نام نسبی قید شود.

شرایط ثبت شرکت نسبی

قوانین ثبت شرکت نسبی

اگر می‌خواهید ثبت شرکت نسبی خود را به آسانی انجام دهید باید از قوانین این شرکت اطلاعات دقیقی داشته باشید.

برای ثبت این شرکت قوانینی وجود دارد که اگر از آن‌ها آگاهی داشته باشید به نحو بهتری می‌توانید به فعالیت‌های تجاری خود ادامه دهید.

مقرراتی که در این شرکت وجود دارد تقریبا شبیه شرکت‌های تضامنی می‌باشد. به همین دلیل باید باید در این شرکت‌ها حداقل یک مدیر انتخاب شود، که انتخاب مدیر به عهده شرکاء می‌باشد.

مدیر را می‌توانید از بین شرکاء و یا خارج از شرکاء انتخاب کنید. مسئولیتی که مدیر در این شرکت‌ها بر عهده دارد مانند مسئولیت وکیل می‌باشد.

برای تشکیل و ثبت شرکت نسبی باید اساسنامه و شرکتنامه را تنظیم نمایید و سرمایه را به صورت نقدی و کامل پرداخت کنید، اگر سرمایه به صورت غیر نقدی باشد باید توسط کارشناسان ارزیابی شود و بعد از آن سرمایه را تحویل دهید.

دقت داشته باشید که اگر سرمایه را پرداخت نکنید با ثبت شرکت نسبی شما موافقت نمی‌شود.

ارکان اصلی که در این شرکت باید فعالیت کنند و بیشتر فعالیت‌ها بر عهده آنان می‌باشد مدیر و شرکاء هستند. شرکاء و مدیر از فعالیت‌های تجاری که دارند سود بسیاری را به دست می‌آورند، در نتیجه هرچه میزان سرمایه در شرکت بیشتر باشد سودآوری و درآمد شرکت هم بیشتر می‌شود.

بر این اساس اگر می‌خواهید ثبت شرکت نسبی خود را انجام دهید باید تعداد زیادی را به عنوان شرکاء برای خود فراهم کنید تا روال کار راحت‌تر انجام شود، و همچنین باید با تمامی قوانین و مقرراتی که در این شرکت‌ها وجود دارد آشنایی داشته باشید تا بعدها دچار مشکل نشوید.

قوانین ثبت شرکت نسبی

5/5 - (2 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

4 پاسخ

  1. کمترین تعدا شریکی که میتوانیم در هنگام ثبت شرکت نسبی معرفی کنیم چند نفر است؟

    1. درود،
      کمترین تعداد افرادی که به عنوان شریک برای ثبت شرکت نسبی نیاز دارید 2 نفر می‌باشد.

  2. آیا مجموعه شما ثبت شرکت نسبی در استان کرمانشاه را نیز انجام میدهد؟

    1. درود،
      بله مجموعه ثبت نیاوران در تمامی استان‌های کشور بدون محدودیت فعالیت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *