تغییر موضوع فعالیت شرکت

تغییر موضوع فعالیت شرکت

تغییر موضوع فعالیت شرکت : در ابتدا باید در نظر داشت یکی از مهمترین مسائلی که هویت یک شرکت را به همگان نشان می‌دهد موضوع و نوع فعالیت آن می‌باشد و تمامی شرکت‌ها تنها بر اساس این امر یعنی موضوع ثبت شده برای آن می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

یکی از نکات مهم در زمینه تغییر موضوع فعالیت شرکت این است که به صورتجلسه‌ای نیازمند است و همچنین باید در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده باشد و چنانچه کوچکترین تغییری در زمینه فعالیت شرکت ایجاد شود باید در این صورتجلسه ذکر شده باشد.

در طی این روند است که موضوعات شرکت از موضوعات مربوط به موسسات غیر تجاری تفکیک و متمایز می‌شود.

یکی از نکات مهم و اساسی در زمینه تغییر موضوع فعالیت شرکت این است که مجوزهای لازم برای این کار باید از سازمان‌های مربوطه صادر شود که در این صورت فعالیت شرکت کاملا قانونی قلمداد می‌شود.

باید در نظر داشت در تغییر موضوع فعالیت شرکت نیاز به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده می‌باشد که در طی این مجلس تمامی اعضای شرکت باید حضور داشته باشند و به تنظیم صورتجلسه‌ای که مربوط به فعالیت شرکت و الحاق به موضوع فعالیت شرکت است اقدام شود.

همچون سایر شرکت‌ها و ثبت آن‌ها تقریبا زمان مشخصی بعد از صدور پیش آگهی که مربوط به این امر می‌باشد در روزنامه رسمی منتشر می‌شود و اخبار مربوط به این امر در آن به اطلاع همگان می‌رسد.

پس از این امر تمامی مدارک خواسته شده به همراه ذکر نام سهامداران و شرکا و درصد سهام آن‌ها و …. در سامانه ثبت تغییرات شرکت ارسال می‌شود و در صورتی که تغییر موضوع فعالیت شرکت تایید شود از این رو در روزنامه رسمی کشور نیز به ثبت خواهد رسید.

تغییر موضوع فعالیت شرکت

مدارک تغییر موضوع فعالیت شرکت

با توجه به اینکه در زمان تغییر موضوع فعالیت شرکت، تدوین موضوعات بازرگانی که جزء جدایی ناپذیر برای تمامی شرکت‌ها محسوب می‌شود از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار می‌باشد. یکی از نکات قابل توجه این است که به مثابه تمامی شرکت‌ها و پیش از شروع فعالیت آن‌ها هر شرکت باید مدارکی از خود را به اداره ثبت ارائه دهد از این رو جهت تغییر موضوع فعالیت شرکت نیز مدارکی لازم است که از جمله آن‌ها:

  • ارائه کپی آگهی تاسیس شرکت
  • ارائه کپی روزنامه رسمی که مربوط به تاسیس شرکت می‌باشد
  • ارائه کپی مدارک شناسایی که مربوط به تمامی اعضای شرکت می‌باشد
  • در صورتی که هرگونه تغییری در شرکت ایجاد شود از این رو لازم است آخرین تغییرات را در روزنامه رسمی به اطلاع همگان برسانند
  • تکمیل فرم‌های مربوط به تغییرات شرکت‌ها به وسیله کارشناسان موسسه و ارائه آن به اداره ثبت
  • تحویل و ارائه مدارک به وکلا
  • تنظیم صورتجلسه به وسیله کارشناس که مربوط به شرکت مربوطه باشد و تحویل آن به موکل جهت اخذ امضا
  • ارائه مدارک به اداره ثبت توسط وکلا
  • در صورتی که هرگونه نقصی در مرحله نهایی در مدارک باشد باید در اولین فرصت آن نقص و ایرادات برطرف شود

نکته: تغییر موضوع فعالیت شرکت نیز از جمله اموری است که می‌تواند در برخی شرایط به واسطه وکیل دنبال شود و در این صورت است که وکیل با در دست داشتن وکالتنامه‌ای می‌تواند تمامی اقدامات مربوط به این فعالیت را انجام دهد و تمامی فعالیت‌های وی در این زمینه کاملا قانونی قلمداد شود.

به طور کلی تغییر موضوع فعالیت شرکت به وسیله کارشناسان خبره مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد و باید با قوانین و مقررات اسلامی مطابقت داشته باشد.

نکته قابل توجه این است که برخی از این موضوعات نیازمند به اخذ مجوز می‌باشند و در غیر اینصورت فعالیت این شرکت‌ها غیر قانونی تلقی می‌شود.

مدارک تغییر موضوع فعالیت شرکت

نکات تغییر موضوع فعالیت شرکت

با توجه به اینکه فعالیت شرکت و موضوع آن مهم‌ترین و اصلی‌ترین هدف برای یک شرکت به شمار می‌آید بنابراین شناخت حوزه و فعالیت شرکت و تغییرات ایجاد شده در شرکت و … باید با قوانین و مقررات همراه باشد.

یکی از نکات بسیار مهم در زمینه تغییر موضوع فعالیت شرکت این است که مدارک مورد نیاز برای تغییر موضع و جایگاه شرکت و … باید از طریق پست به اداره مورد نظر ارسال شود و پس از آن ادامه مراحل دنبال شود.

یکی از نکاتی که باید در زمان تغییر موضوع فعالیت شرکت به آن توجه شود این است که برخی از موضوعات شرکت و برخی از بندهای آن نیازمند به مجوز است و به همین سبب موضوعات شرکت نباید خارج از حیطه موضوعات قانونی باشد و چنانچه غیر مباحث ذکر شده باشد امکان تغییرات برای شرکت وجود ندارد.

به طور کلی قابل ذکر است کوشش برای رسیدن به بازارهای جدید و ارتقای جایگاه برای هر یک از شرکت‌ها ورود به فرصت‌های مختلف می‌باشد که این امر خود باعث می‌شود شرکت‌هایی که به ثبت رسیده و در اساسنامه خود که در این زمینه گردآوری و تنظیم شده است شرایط مربوط به یک موضوع و تمامی اصول مربوط به آن را پیشبینی نموده‌اند.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در نظر داشت این است که تغییر موضوع فعالیت شرکت در برخی از انواع موضوعات شرکت بیشتر مشاهده می‌شود که عبارتند از:

  • موضوعاتی که امکان ثبت و فعالیت آن‌ها به هیچ عنوان در ایران وجود ندارد و در این صورت است که باید الحاق شود.
  • موضوعاتی که برای شروع به فعالیت نیازمند به اخذ مجوز می‌باشد و در اینصورت است که باید شرایط لازم برای آن در نظر گرفته شود.
  • برخی از موضوعاتی که برای فعالیت و … نیازمند به هیچگونه مجوزی از ارگان و سازمان خاصی نمی‌باشد.

نکته: از مهم‌ترین نکات در این زمینه این است که برای شرکت‌های چند منظوره می‌توان موضوعات و فعالیت‌های مختلف در نظر گرفت و به همین سبب برای تغییر موضوع فعالیت شرکت لازم است با افراد متخصص و در مواردی نیز با وکلای مجرب در این حیطه مشورت صورت بگیرد و با آگاهی کامل اقدامات لازم در این حیطه به عمل آید.

نکات تغییر موضوع فعالیت شرکت

5/5 - (2 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

2 پاسخ

  1. آیا بعد از تغییر موضوع فعالیت شرکت اساسنامه شرکت هم تغییر خواهد کرد؟

    1. درود،
      بله بعد از هر نوع تغییری در شرکت اساسنامه هم تغییر خواهد کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *