تبدیل نوع شرکت

تبدیل نوع شرکت

تبدیل نوع شرکت: گاهی امکان دارد کسانی که صاحب شرکت‌های تجاری هستند خواهان تبدیل شرکت خود باشند. آن‌ها اگر می‌خواهند تبدیل انجام بدهند باید با قوانین و مقررات آن آشنایی کامل داشته باشند.

به یکی از نکاتی که بسیار باید دقت داشته باشید این است که هنگام ثبت شرکت انتخاب درستی داشته باشید تا مجبور به تبدیل نوع شرکت نشوید، اما با این وجود افراد بسیاری هستند که می‌خواهند بعد از مدتی نوع شرکت خود را تغییر دهند. صاحبان شرکت‌های تجاری به دلایل گوناگونی مانند موانع قانونی، مشکلات تجاری و … نوع شرکت خود را تغییر می‌دهند.

بسیاری از افراد شاید برایشان این سوال پیش آید که چگونه می‌توان نوع شرکت خود را تغییر دهیم، در جواب این سوال باید گفته شود که، برای تبدیل نوع شرکت با دو مانع اصلی مواجه می‌شوید، یکی از آن‌ها قانون است و دیگری مانعی از نظر رویه عملی می‌باشد. به همین دلیل باید با این روش‌ها به خوبی آشنایی داشته باشید تا بتوانید نوع شرکت خود را تغییر دهید. در ادامه برای اینکه با تبدیل شرکت آشنایی بیشتری داشته باشید مطالبی را می‌آوریم.

تبدیل نوع شرکت

قوانین تبدیل نوع شرکت

از نظر قانونی، لایحه اصلاحی قانونی تجارت، تبدیل نوع شرکت را در 3 مورد مجاز می‌داند، که این سه مورد عبارتند از :

  1. تبدیل کردن شرکت‌های سهامی عام به شرکت‌های دیگر، این شرکت‌ها در لایحه ماده 5 اصلاحی قانون تجارت آورده شده است.
  2. تبدیل نمودن شرکت‌های سهامی خاص به شرکت‌های سهامی عام، لایحه قانونی تجارت 278 تا 283 مربوط به این بند می‌باشد.
  3. تبدیل نمودن شرکت‌های تضامنی به شرکت‌های سهامی

از نظر قانونی اگر بخواهید شرکت خود را تغییر دهید باید شرایطی را که در بالا بیان کردیم را دارا باشید، در غیر این صورت با تبدیل نوع شرکت شما موافقت نمی‌شود.

قوانین تبدیل نوع شرکت

رویه علمی تبدیل نوع شرکت

قانون تجارتی که در ایران دایر است در مورد تغییر نوع شرکت با مسئولیت محدود به شرکت‌های سهامی تا کنون سکوت کرده است، اما اداره ثبت شرکت‌ها که به عنوان یکی از مهمترین مراجع صاحب صلاحیت می‌باشد در روند کار خود، سکوت قانون تجارت ایران را به معنای منع آن تفسیر کرده است.

در نتیجه باید بدانید در نظامی که اکنون در کشور ایران دایر است نمی‌توانید شرکت‌هایی را که با مسئولیت محدود هستند را به شرکت‌های سهامی خاص و یا شرکت‌های دیگر تغییر دهید.

بر این اساس بسیاری از افرادی که از جمله فعالان اقتصادی و کار آفرینان کشور می‌باشند، باید دقت داشته باشند که هنگام تاسیس شرکت خود با مشاوران مربوطه مشورت کنند تا مجبور به تبدیل نوع شرکت خود نشوند، چرا که تغییر این نوع از شرکت‌ها امکان پذیر نمی‌باشد.

رویه علمی تبدیل نوع شرکت

برای اینکه با دستورالعمل‌های تغییر شرکت‌ها آشنایی بیشتری داشته باشید باید با کسانی که در این زمینه تخصص ویژه‌ای دارند مشورت کنید. از آنجایی که آن‌ها علم و دانش تبدیل شرکت را دارند به خوبی می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

تبدیل شرکت سهامی خاص به شرکت با مسئولیت محدود

همانطوری که بیان کردیم تبدیل نوع شرکت موجب نمی‌شود که شخصیت حقوقی شرکت از بین برود، بلکه فقط نوع آن تغییر می‌کند.

تبدیل شرکت سهامی خاص به شرکت‌های با مسئولیت محدود امکان دارد که بر اثر خروج شرکاء و شریک که از بین صاحبان سهام هستند رخ دهد، در این حالت تعداد شرکاء باید به دو نفر کاهش پیدا کند و یا اینکه بر اساس تصمیم کسانی که صاحب سهام هستند، هیچ فردی از شرکت خارج نشود.

همانطوری که می‌دانید سرمایه شرکت‌های با مسئولیت محدود باید به طور کامل پرداخت شود، به همین دلیل اگر سرمایه شرکت‌های سهامی خاص را پرداخت نکرده باشید و بخواهید آن را به شرکت‌های با مسئولیت محدود تبدیل کنید، باید سرمایه را به صورت کامل پرداخت کنید.

فیش پرداخت سرمایه را باید تحویل اداره ثبت شرکت‌ها بدهید و اگر سرمایه به صورت غیر نقدی باشد باید مورد ارزیابی کارشناسان اداره قرار بگیرد. همچنین مدارک دیگری هم باید ارائه دهید که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.

تبدیل شرکت سهامی خاص به شرکت با مسئولیت محدود

مدارک تبدیل شرکت سهامی خاص به شرکت‌های با مسئولیت محدود

علاوه بر فیش سرمایه‌ای که که شما باید برای تبدیل نوع شرکت سهامی خاص به شرکت‌های با مسئولیت محدود به اداره ثبت تحویل دهید، مدارک دیگری هم باید تحویل دهید که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.

  1. اصل صورتجلسه‌ای که در مجمع عمومی فوق العاده که تمامی صفحات آن به امضای هیات رئیسه رسیده است را باید تحویل دهید.
  2. دو جلد از اساسنامه‌ای که مربوط به شرکت با مسئولیت محدود می‌باشد را باید تحویل دهید، دقت داشته باشید که تمامی صفحات اساسنامه را باید شرکاء امضاء کنند.
  3. دو نسخه از شرکتنامه و تقاضانامه شرکت با مسئولیت محدود را که تمامی شرکاء آن را امضاء کرده باشند را باید تحویل دهید.
  4. در صورتی که نیاز باشد باید برای تبدیل نوع شرکت سهامی خاص به شرکت‌های با مسئولیت محدود، تمام اعضاء فتوکپی شناسنامه و کارت ملی خود را ارائه دهند، چه افرادی که قدیمی می‌باشند و چه افرادی که جدید هستند.
  5. اگر تمام کسانی که صاحب سهام هستند در جلسه مجمع عمومی حضور نداشته باشند باید اصل روزنامه آگهی شده را ارائه دهند. این مورد یک از مهمترین مواردی می‌باشد که باید رعایت کنید.
  6. دو نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره باید تحویل داده شود.
  7. فتوکپی شناسنامه بازرسان شرکت را باید ارائه دهید، همچنین اگر نیاز باشد باید مدرک پایان خدمت آن‌ها هم تحویل داده شود تا آن‌ها را پذیرش کنند.
  8. دو نسخه صورتجلسه از مجمع عمومی عادی باید تحویل داده شود.

در کشور ایران تبدیل نوع شرکت تضامنی و نسبی به شرکت‌های سهامی ایرادی ندارد و برای تغییر آن مانعی وجود نخواهد داشت، ولی در کشورهای خارجی تغییر این نوع شرکت‌ها مجاز نمی‌باشد و نمی‌توانند این تغییرات را انجام دهند.

 

 

5/5 - (5 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

8 پاسخ

  1. سال گذشته به همراه دو شریک دیگر یک شرکت سهامی خاص در تهران تاسیس کردیم، حال میخواهم آن را به شرکت سهامی عام تبدیل کنیم و سهامش را به صورت عمومی عرضه کنیم.
    آیا بدون افزایش شرکا میتوانید این تغییر را انجام دهیم؟

    1. درود،
      خیر برای تبدیل شرکت سهامی خاص به عام نیاز است تا حتما شرکای شرکت را به 5 نفر افزایش دهید.

  2. من شرکت با مسئولیت محدود داشتم و قصد تبدیل آن به سهامی خاص را داشتم، منتها با این درخواست موافقت نشد، به چه دلیل ممکن است تغییر نوع شرکت با شکست مواجه شود؟ ممنون از پاسختون

    1. درود،
      دلایل زیادی می‌تواند وجود داشته باشد، باید ابتدا شرایط ثبت یک شرکت سهامی خاص را دارا باشید و سپس برای تغییر نوع شرکتتان اقدام کنید.

  3. من یک شرکت با مسئولیت محدود دارم و قصد دارم تا با تبدیل نوع شرکت، بتوانم سهام شرکتم را عمومی کنم و در بورس ارائه کنم.
    شرکتم را به کدام نوع شرکت باید تغییر دهم تا این امکان برایم فراهم شود؟

    1. درود،
      برای عرضه عمومی سهام می‌بایست شرکت شما سهامی عام باشد.
      اما قبل از تبدیل نوع شرکتتان به سهامی عام حتما میبایست پیش نیازهای این نوع شرکت را قراهم کرده باشید.

  4. سلام، هزینه تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به سهامی خاص چقدر است؟

    1. درود،
      تخمین هزینه به عوامل زیادی بستگی دارد
      لطفا با مشاورین ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *