انحلال شرکت

انحلال شرکت

انحلال شرکت : در ابتدا با اشاره‌ای به معنای ابتدایی انحلال شرکت باید دانست این عبارت به از بین رفتن، تعطیل شدن و متوقف شدن فعالیت‌های شرکت گفته می‌شود و این اصطلاح زمانی به کار گرفته می‌شود که یک شرکت پس از منحل شدن و متوقف شدن فعالیت خود باید این مسئله را در اداره ثبت شرکت‌ها به صورت رسمی و قانونی به ثبت برساند و در خلال این امر باید مراحل منحل کردن شرکت به خوبی در نظر گرفته شود.

انحلال شرکت

مراحل انحلال شرکت

همانطور که هر یک از شرکت‌ها به هنگام مطرح شدن و آغاز فعالیت به ثبت شرکت تجاری نیازمند می‌باشند انحلال شرکت نیز نیازمند ثبت می‌باشد. یکی از مهم‌ترین نکات در زمان منحل کردن شرکت این است که مجمع عمومی باید تشکیل شود و تصمیمات لازم را جهت منحل کردن شرکت صادر نماید.

پس از این مرحله صورتجلسه‌ای مربوط به منحل کردن شرکت توسط این مجمع عمومی تنظیم می‌شود و در ابتدا به واسطه مدیر شرکت و سپس شرکاء و سهامداران شرکت آن را تایید می‌نمایند و مدارک مورد نیاز را درخواست می‌نمایند.

در مراحل بعد پرونده توسط کارشناس مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد و در صورت تکمیل مدارک خواسته شده مرجع ثبت شرکت‌ها و موسسات اقدام به ثبت انحلال شرکت می‌کند. یکی از نکات قابل توجه در زمینه منحل کردن شرکت آن است که هزینه‌های قانونی که مربوط به این اقدام باشد به صورت دقیق پرداخت شود و امضاهای لازم اخذ شود.

نکته قابل توجه دیگر این است که این اقدامات لازم جهت ثبت و … همچون سایر شرکت‌ها هم به واسطه اعضای شرکت و هم به واسطه وکیل دادگستری صورت می‌گیرد.

مراحل انحلال شرکت

مدارک انحلال شرکت

با در نظر گرفتن این نکته که انحلال شرکت باید به ترتیب و به صورت قانونی رعایت شود در ابتدا به صورت درخواست از سوی سهامداران می‌باشد و به مثابه شرکت‌های غیر که پس از ثبت در روزنامه‌های رسمی به اطلاع همگان می‌رساند مراحل منحل کردن شرکت نیز پس از ثبت در روزنامه کثیر الانتشار معتبرترین اخبار خود را برای همگان مطرح می‌نماید.

همانطور که تمامی شرکت‌ها در هنگام ثبت به مدارکی نیازمند می‌باشند از این رو مراحل منحل کردن شرکت نیز به مدارکی نیازمند است که از جمله آن‌ها:

  • یکی از مدارک لازم این است که فرد متقاضی کپی شناسنامه و کارت ملی همه سهامداران و شرکاء را ارائه دهد.
  • ارائه روزنامه رسمی مربوط به مرحله ثبت شرکت و آخرین ثبت تغییرات شرکت به عنوان یکی از مهم‌ترین مدارک شناخته شده است.
  • ارائه اصل صورت جلسه‌ای که به وسیله مجمع عمومی تنظیم شده است و امضاهای لازم اخذ گردیده است که این نیز به عنوان یکی از مدارک لازم به شمار می‌رود.
  • اگر این امور به واسطه وکیل دادگستری دنبال می‌شود لازم است وی وکالتنامه‌اش را در تمامی این مراحل به همراه داشته باشد.

نکته: یکی از مهم‌ترین مسائلی که در انحلال شرکت در نظر گرفته می‌شود این است که اغلب شرکت‌های تجاری در اختیار انحصاری مجمع عمومی است و زمانی که تصمیم به منحل کردن شرکت گرفته می‌شود باید اکثریت اعضای مجمع عمومی بر این رای پایبند باشند.

مدارک انحلال شرکت

نکات انحلال شرکت

با توجه به اینکه انحلال شرکت دلایل و اسباب خاص خود را دارد از این رو برخی از این موارد شامل انحلال ناشی از اراده، انحلال ناشی از قانون، انحلال ناشی از حکم دادگاه، انحلال ناشی از انقضای مدت و انجام موضوع شرکت و … می‌باشد.

همچون سایر شرکت‌ها که پس از بروز اتفاقاتی انحلال آن‌ها رخ می‌دهد از این رو چنانچه هر شرکت دچار ورشکستگی شود باید مراحل منحل کردن شرکت انجام شود.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در طی مراحل منحل کردن شرکت رخ می‌دهد این است که اگر تعداد اعضای شرکت به حد نصاب نرسد فعالیت آن‌ها لغو و باطل می‌شود و انحلال آن به امری قطعی تبدیل می‌شود.

منحل کردن شرکت زمانی رخ می‌دهد که موضوع ذکر شده یا به عنوان یک موضوع و مسئله تکراری شناخته شده باشد و یا اینکه انجام آن غیر ممکن باشد.

یکی از نکات قابل توجه این است که در پاره‌ای از شرایط شرکت‌ها برای مدت زمان مشخص به وجود آمده و شروع به فعالیت کرده است و چنانچه زمان آن به اتمام برسد از این رو شرکت باید منحل شود.

به طور کلی باید دانست منحل کردن شرکت از راه‌های مختلفی امکان پذیر است که از جمله آن‌ها مراجعه به مراجع ذیصلاح قضایی و به واسطه دادگاه می‌باشد و یا در برخی از مواقع به واسطه ارکان تصمیم گیرنده شرکت‌ها صورت می‌گیرد.

نکات انحلال شرکت

معایب انحلال شرکت

همانطور که هر یک از مسائل آثار جانبی خاص خود را در پی دارد از این رو انحلال شرکت نیز در برگیرنده آثاری می‌باشد که از جمله آن‌ها:

  • حفظ نام و مکان شرکت
  • باقی ماندن تمامی دارایی و سرمایه شرکت در مالکیت خود شرکت
  • چنانچه به علت ورشکستگی شرکت منحل شده باشد از این رو می‌توانند اقدام به بستن قرارداد یا انجام معاملات جدید کنند و یا در صورتی که شرکت بدهی داشته باشد می‌تواند از این راه بدهی خود را پرداخت نماید.

نکته: با توجه به اینکه مراحل انحلال شرکت از جمله اقداماتی است که قبل و بعد از ثبت فرد متقاضی باید موارد و اصولی را در نظر داشته باشد و این اصول را به صورت کاملا قانونی رعایت کند.

یکی از نکات قابل توجه در منحل کردن شرکت این است که همچون سایر شرکت‌ها این اقدام نیازمند به صرف هزینه‌هایی است. برای انجام این کار لازم است تمامی اطلاعات و جزئیات در نظر گرفته شود و در صورتی که لازم باشد از افراد متخصص و مجرب و وکیل و مشاور می‌توان درخواست کمک کرد.

معایب انحلال شرکت

5/5 - (3 امتیاز)
آنچه در این مطلب می‌خوانید

6 پاسخ

    1. درود،
      خیر پرونده کد اقتصادی شرکت را با رفتن به کارتابل مالیاتی باید به حالت غیر فعال تبدیل کنید.

  1. سلام و ممنون از مطلب خوبتون، شرکت ما به دلیل بدهی مالیاتی وارد معضلات خاصی شده است که تصمیم گرفتیم آن را منحل کنیم. آیا میتوانیم این کار را قبل از اینکه مشکلات مالیاتیمان را حل کنیم انجم دهیم؟

    1. درود،
      خیر وقتی یک شرکت یا موسسه قفل مالیاتی می‌شود هیچ کاری به جز حل کردن مشکل مالیاتی نمی‌توان انجام داد.

  2. سلام، تشکر از مطلب بسیار مفیدتان و زمانی که برای انتشار مقالات ثبتی میگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *